Logo aaltenvooruit.nl


De organisatie van de AFM Kinderhulpweek: Marcel te Brake, Marco van Lochem, Patrick Vonk en Benito Muller.
De organisatie van de AFM Kinderhulpweek: Marcel te Brake, Marco van Lochem, Patrick Vonk en Benito Muller. (Foto: José Lammers )

'De kinderen, daar gaat het ons om'

"Eén op de acht kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens, dat zijn er in totaal vierhonderdduizend. Dit is een schrikbarend aantal." Marco van Lochem, initiatiefnemer van de AFM Kinderhulpweek, is na een succesvolle editie in 2016 al druk bezig met de volgende. Deze vindt plaats van 19 t/m 23 december in Partycentrum 't Noorden.

(Door Erwin Wamelink)

AALTEN - "Deze gek hier dacht: ik wil wel eens wat met een goed doel. Ik heb samen met Ellen van Minnen van de Aaltense uitdaging gezocht naar een geschikt goed doel dat ook lokaal speelt. Zo kwamen we uit bij het Nationaal Fonds Kinderhulp. Ik wilde,niet alleen geld inzamelen maar ook goederen, dit om Schiller niet in de weg te zitten met hun Schillers Request. en zodat mensen die geen geld kunnen missen, misschien alsnog een bijdrage kunnen leveren." in 2016 werd er met de AFM (Aladna FM) Kinderhulpweek ruim 16.000 euro opgehaald, terwijl het streven 2.500 was. "Na de eerste avond waren we al over dit bedrag heen."

Optelsom
Het bedrag is een optelsom van geld en een taxatie van alle goederen. Dit werd met een klein groepje vrijwilligers voor elkaar gebokst. "We waren met 4 man van Aladna FM en een aantal medewerkers van het Nationaal Fonds Kinderhulp." Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, is het programma van de Kinderhulpweek heel divers. Zo was er in 2016 een veiling, een sportcafé en veel muziek.

Opzoek naar ambassadeurs
"Ik hoop dat er bij de vereniging in onze gemeente één persoon is die wij kunnen inlichten als er nieuws is, zodat die persoon dat kenbaar kan maken binnen zijn of haar vereniging. Een soort ambassadeur." Dit jaar worden er kinderboeken ingezameld. "Het maakt niet uit als deze boeken wat ouder zijn, deze kunnen we altijd gebruiken. Net als vorig jaar wordt er in 2017 een fietseninzameling gehouden. "Dit was een enorm succes. Via fietsenmakers hier uit de buurt kwamen er prachtige fietsen binnen."

Mooie dagen
Marco van Lochem en zijn kompanen gaan er dit jaar wederom vol tegenaan en het uitgangspunt is duidelijk: "Die kinderen daar gaat het ons om, die kunnen er geen zak aan doen dat ze in armoede leven. Wij weten ook dat we het probleem niet kunnen oplossen maar als we ze toch een paar mooie dagen kunnen bezorgen, dan is ons doel bereikt." Op zaterdag 2 december is de kick-off van de AFM Kinderhulpweek met een feestavond in partycentrum 't Noorden en een theatervoorstelling in het Kultuurhuus van Dinxperlo.

Reageer als eerste
Meer berichten