Foto: PR

Geslaagde eerste editie Wielerronde van Bredevoort

Op zaterdag 1 juli werd de eerste Ronde van Bredevoort gereden, met als hoofdsponsor Stadsbrouwerij de Borghman. Hoewel de weersvooruitzichten de hele week zware regen voorspelden, konden we om 16.00u nagenoeg droog van start gaan, het bleken de laatste druppels van de dag. De vrijwilligers namen plaats op hun post, allen goed verzorgd door SPAR Wubbels.

De Kinderopvang Bambi Loopfietsenrace stond op het programma! Maar liefst 24 jongens en meisjes gingen in groepjes van start in de race over een deel van de finish-straat. Wie er enthousiaster waren, de kinderen of de supporters, was moeilijk te bepalen, maar wat hebben we genoten! Kleine coureurs in de dop, fietsend op kleurrijke fietsjes en gehuld in nog kleurrijkere helmpjes. Allemaal toppers! Na deze race was het de beurt aan de basisschool jeugd in de PPE Factory Dikkebanden Race. De jongens en meisjes van Bastion Bredevoort waren de dag ervoor klaargestoomd door Kanjers voor Kanjers in een heuse clinic. Wat is er goed en snel gefietst! In één of twee rondjes snelden de kinderen door Bredevoort, onder toeziend oog van ouders, opa's en oma's en meesters en juffen. Na afloop werden alle kinderen van de Loopfietsenrace en Dikkebandenrace op het podium geroepen en kregen ze onder applaus een medaille overhandigd door onze rondemissen.

Om 17.30u ging de Restaurant De Schoppe Recreantenrace van start! Recreatieve fietsers van binnen Bredevoort én erbuiten, zowel dames als heren, stonden een race van 30 minuten en één ronde te wachten. Deze groep van bijna 50 deelnemers ging enthousiast van start. Al snel werd het tempo opgevoerd en ontstonden er meerdere groepjes, waardoor iedereen zijn eigen race kon rijden. Luid applaus en diep respect vanaf de kant voor het tempo waarmee de rondjes gereden werden en voor de prestaties van de lokale deelnemers, voor velen was het de eerste wedstrijd ooit! Winnaar van deze race werd Elmer Houwers, gevolgd door Arno Wentink en Pim Momberg.

Bij de dames betraden respectievelijk Iris te Paske, Sharon Heijink en Tjitske van Amersfoort het podium als snelste dames! Snelste Bredevoorter bleek (na enige commotie..) Rik van Koersveld! Allen werden gehuldigd in de podiumwagen van Gert Veenhuis transport. Ze ontvingen bloemen van Dianne's Bloemen, prijzen van Restaurant De Schoppe, een biertje van de Borghman en kussen van rondemissen Maaike en Simone, mogelijk gemaakt door Vrieshuis Roemaat.

Om 18.30u startte het hoofdnummer van de dag, de Winters Bouwtechniek Sportklasse. Ruim 30 renners met licentie stonden aan de start voor een race over 61 km. Met een zonnetje erbij gingen deze mannen de strijd aan op het korte, maar ook zware parcours om de Gracht. De renners vlogen werkelijk door de straten, net als de voorrijwagens van Auto Tiggeloven, Honda ten Bruin en Kinderopvang Bambi. Het werd een zware koers, waar een aantal korte ontsnappingspogingen strandden, maar waar het vele publiek een paar ronden voor het eind Bouke Gerritsma zag wegrijden. Met ruime voorsprong kwam hij met de armen in de lucht over de streep; als eerste winnaar van de Ronde van Bredevoort schrijft hij hier geschiedenis. De sprint om de tweede plek werd gewonnen door Joost Arentsen, gevolgd door Jasper Nijkamp. Na de huldigingen bleef het nog lang gezellig op 't Zand! Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagd evenement. Deelnemers, supporters, vrijwilligers en sponsoren, allemaal ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en inzet! We hopen dat jullie er volgend jaar allemaal weer bij zijn.

Meer berichten