'Muziek maak je Samen' bij Muziekvereniging Groenlo

GROENLO - Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de cursus 'Muziek Maak Je Samen' die op dinsdag 9 januari begint. De cursus bestaat uit dertien lessen van één uur.

Belangstellenden kunnen zich opgeven tot 31 december, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Muziekvereniging Groenlo organiseert de cursus 'Muziek Maak Je Samen', die bedoeld is voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool. Kinderen die in groep 6 zitten en de cursus vorig jaar hebben gemist kunnen ook aansluiten.

Jonge kinderen hebben veel profijt van muziekles. Zij ontwikkelen een beter geheugen dan leeftijdgenootjes die dit niet krijgen. Musiceren blijkt het groepsgevoel en de discipline te versterken en daarnaast de sociale en emotionele vaardigheden. Daarnaast is het volgens muziekvereniging Groenlo ook nog eens erg leuk om muziek te maken, vooral samen met leeftijdsgenootjes.

De cursus 'Muziek maak je samen' start op dinsdag 9 januari en bestaat uit 13 lessen van een uur. Tijdens deze lessen ligt de nadruk op de instrumenten van een harmonieorkest. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan noten lezen, ritmes klappen en blokfluit spelen. Spelenderwijs worden al deze onderdelen behandeld. Het programma is in een wat moderner jasje gestoken en er wordt gebruik gemaakt van kleurige plastic instrumenten, waardoor de kinderen al goed kunnen ervaren hoe het is om bijvoorbeeld op een trompet of een trombone te spelen.

De lessen worden dit jaar gegeven op de dinsdagmiddag van 15.00 uur en 16.00 uur in de Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. De kosten voor de dertien lessen zijn 85,- euro per cursist. Kinderen kunnen zich opgeven door te mailen naar het mailadres: jeugd@muziekvereniginggroenlo.nl De opgave moet voor 31 december binnen zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden