Fietsclinic voor Bredevoortse jeugd door Kanjers voor Kanjers

Op zaterdag 1 juli vindt in Bredevoort de Borghman Ronde van Bredevoort plaats. Deze wielerronde wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het programma bestaat uit wedstrijden voor diverse categorieën, waarbij de jongste jeugd aftrapt in de Kinderopvang Bambi Loopfietsenrace.

Aansluitend start de basisschooljeugd in de PPE Factory Dikkebandenrace. Bij deze race zijn alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 welkom, op een mountainbike of een gewone fiets. Zij leggen het parcours van 1,7 km één of meerdere keren af. Om de kinderen enthousiast te maken voor de Dikke Bandenrace, heeft de organisatie Stichting Kanjers voor Kanjers bereid gevonden om in samenwerking met basisschool 't Bastion de jeugd een fietsclinic aan te bieden.

Op vrijdag 30 juni gaan alle kinderen van groep 3 tot en met 8 van 't Bastion tijdens schooltijd aan de slag, onder leiding van Kanjers voor Kanjers. Deze samenwerking is bijzonder, maar ook heel logisch gezien het karakter en de doelstellingen van beide organisaties. Stichting Kanjers voor Kanjers ondersteunt projecten die het welzijn van het kind bevorderen. Ze vinden dat ieder kind toegang moet hebben tot sport en spel, zowel kinderen met, als zonder een beperking. Sport draagt bij aan een goede gezondheid, ontspanning en kwaliteit van leven. Daarnaast heeft het een positieve uitwerking op ontwikkeling en ontplooiing, zowel fysiek als mentaal.

De missie van basisschool 't Bastion in Bredevoort is 'Samen ontwikkelen naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid' en men wil dit bereiken door 'Boeiende' en betekenisvolle lessen en activiteiten te organiseren. Tevens is 't Bastion een Gezonde School. Dat wil zeggen dat ze actief bezig zijn met leefstijl en de gezondheid van hun leerlingen. Dit gebeurt aan de hand van diverse thema's. Waar 't Bastion zich eerder al bezighield met het thema Voeding, staan nu Bewegen en Sport centraal. Een clinic waarbij de kinderen kennismaken met de fietssport en in korte tijd de kneepjes van het vak leren, past hier natuurlijk perfect bij.

't Bastion ondersteunt het initiatief van de wielerronde en juicht het van harte toe dat door de organisatie (allen oud-leerling van 't Bastion!) de verbinding is gelegd met de school. Om deze samenwerking wat extra kracht bij te zetten en gezien de verrijking van het (onderwijs)aanbod aan onze leerlingen, heeft 't Bastion besloten om als kleine subsponsor het evenement te ondersteunen. Alle kinderen worden van harte uitgenodigd om hun vaardigheden een dag later, op zaterdag 1 juli, in de praktijk te brengen tijdens de Dikke Bandenrace. Kinderen mogen op hun eigen fiets starten, voor helmen wordt gezorgd. De inschrijving verloopt via 't Bastion.

Meer berichten