Het complex aan de Hofstraat. foto: TPN Groep
Het complex aan de Hofstraat. foto: TPN Groep

Restauratie weverij bijna afgerond

AALTEN - TPN Vastgoedontwikkeling b.v. uit 's-Hertogenbosch kocht de voormalige stoomweverij aan de Hofstraat in 2012 en sindsdien is er heel wat gebeurd. Grote delen van het complex waren ingestort of door brand verwoest. De restauratie is in twee fasen uitgevoerd. De restauratie van de buitenzijde van alle gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte is inmiddels voltooid. De vergunning voor de afbouw van de laatste verhuurbare meters in de tweede fase zal zeer binnenkort worden aangevraagd. Als deze verleend is zal er ook daadwerkelijk gestart gaan worden met deze allerlaatste werkzaamheden.

e laatste gecontracteerde huurders zullen naar verwachting begin volgend jaar hun intrek nemen in het complex. In het Rijksmonument zijn nu reeds gevestigd huisartsenpraktijk De Weef, Benu Apotheek De Weef, Buurtzorg, Voetcentrum De Weef, oefentherapie Cesar Aalten en De Rietkamp, praktijk voor psychische hulpverlening. Per 1 maart 2017 zal een nieuwe praktijk voor fysiotherapie haar deuren openen. In het totaal is dan zo'n 1200 vierkante meter vloeroppervlak door zorgdienstverleners in gebruik genomen. Voor verhuur is nu nog één praktijkkamer voor een nieuwe kandidaat beschikbaar. De zorgdienstverleners hebben er gezamenlijk voor gekozen om de naam 'Gezondheidsplein De Weef' naar buiten toe te communiceren. Deze week zal er een zuil in de tuin aan de Hofstraat worden geplaatst met daarop deze naam en de namen van alle dienstverleners. De zuil is overigens met zorg samengesteld met restmaterialen uit de oude fabriek.
Het resterende deel van het complex, grofweg 400 vierkante meter, wordt ingevuld met zakelijke dienstverleners. Om dit aspect naar de buitenwereld duidelijk te maken zal dit deel van het gebouw de naam 'Zaak' gaan dragen. Hier zullen de navolgende nieuwe gebruikers hun intrek nemen: Rinke ter Haar Achitectuur, Schoppers Constructie en Advies, 3Dat Virtual Design & Presentations en Haank Bouwkundig Ingenieursbureau (allen samenwerkend in IBOC, buro voor Integraal Bouwkundig Ontwerp en Constructie), ByJessie Kleur en Interieur, De Greef Constructieadvies, Mateman Software Consultancy, Taiga Webapplicaties en Sterra Informatiespecialisten. Met deze ondernemers zal ook dit gebouwdeel goeddeels verhuurd zijn. Over de invulling van een aantal resterende verhuurbare vierkante meters worden thans nog gesprekken gevoerd.
Een deel van de fabriek is herbestemd tot parkeergelegenheid en is na restauratie teruggeleverd aan de gemeente.

Meer berichten