Zo rijdt u net even veiliger het najaar door | Al het nieuws uit Aalten | Aalten Vooruit

Zo rijdt u net even veiliger het najaar door

  Achterhoek Auto

De dagen worden korter, de avonden donkerder en het zicht snel minder. Op het weer heeft u geen invloed, maar met nuchter nadenken kunt u net even veiliger en prettiger onderweg zijn tijdens deze donkere maanden. Achterhoek Auto zet drie tips op een rij voor veilig autorijden.

1. Grip is alles: winterbanden of all seasonbanden
De laatste dagen zakken de temperaturen alweer naar 10 graden Celsius of minder. Dat betekent dat winterbanden veiliger rijden omdat ze beter presteren. Winterbanden zijn door hun constructie beter in het verwerken van water, sneeuw en ijs en geven meer grip op koud en glad wegdek. Als alternatief voor winterbanden kunt u ook kiezen voor all seasonbanden, waarmee u het hele jaar kunt rijden. Nu al contact opnemen met uw autobedrijf zorgt dat u de grote drukte voor bent, als het ineens echt koud wordt of begint te sneeuwen.

2. Actieve veiligheid: frisse ruitenwissers
Herkenbaar? Onderweg op zo’n onoverzichtelijke weg buiten de bebouwde kom begint het te regenen. U zet de ruitenwissers aan en: één en al strepen en vaag zicht… In dat geval zijn de ruitenwissers uitgedroogd en/of beschadigd. Een teken dat het tijd is voor verse exemplaren. Ook bij ruitenwissers is goedkoop duurkoop, dus kies bij uw lokale autobedrijf bij voorkeur voor een merkproduct van bijvoorbeeld Bosch of Valeo. De volgende regenrit wordt dan een stuk plezieriger en veiliger. O ja, denkt u ook even aan de achterruitenwisser? Zo kijkt u met een heldere blik via de binnenspiegel naar buiten.

3. Helder licht: laat doffe koplampen polijsten
Vrijwel alle moderne auto’s zijn voorzien van koplampen met lenzen van plastic in plaats van lenzen van glas. Dit heeft als nadeel dat de koplampen naar verloop van tijd dof worden en wit uitslaan. Het gevolg: duidelijk minder lichtopbrengst en duidelijk slechter zicht tijdens donkere autoritten. Nieuwe exemplaren laten monteren is een mogelijkheid. Goedkoper en net zo effectief is het laten polijsten van uw huidige koplampen. Ga voor maximale veiligheid: informeer bij uw autobedrijf in de Achterhoek naar de mogelijkheden voor uw auto. (BJK)

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden