Opnieuw Achterhoekse inbreng tijdens Dakar Rally 2020

  Achterhoek Auto

Coureur Bernhard ten Brinke uit Zeddam komt in januari opnieuw in actie voor Toyota Gazoo Racing tijdens de Dakar Rally 2020. Ten Brinke werd afgelopen vrijdag tijdens een internationale persconferentie in het Spaanse Salou gepresenteerd als één van de vier fabrieksrijders van de Japanse autogigant.

Voor het derde opéénvolgende jaar is Bernhard ten Brinke fabriekscoureur voor Toyota. Toyota heeft richting de Dakar 2020 haar offroad activiteiten nog nadrukkelijker geïntegreerd in haar mondiale autosport activiteiten. Het team zal voortaan door het leven gaan als Toyota Gazoo Racing, waarbij het team ook is gegroeid naar vier equipes.

Bernhard ten Brinke vormt weer een duo met de Belgische navigator Tom Colsoul. De Achterhoekse coureur en zijn navi krijgen de vertrouwde collega's Nasser Al-Attiyah en Giniel de Villiers aan hun zijde, en daarnaast nieuwkomer Fernando Alonso. Inderdaad: de ex-F1-wereldkampioen zal zijn debuut maken in Dakar Rally.

"We staan straks in januari met een ongekend sterk team aan de start. We zijn alle vier heel andere persoonlijkheden en dat maakt ons tot een zeer sterk collectief. Fernando heb ik voor het eerst leren kennen in de afgelopen Rally van Marokko en hij is een zeer prettig mens om mee samen te werken. Gedreven, slim en natuurlijk door de wol geverfd in de autosport. Het is een absolute aanwinst om Fernando in het team te hebben."

Waar Nasser Al-Attiyah en Giniel de Villiers rijden met de logo's van Red Bull, is de Toyota Hilux met 385pk sterke V8 gehuld in de officiële Toyota kleuren: rood met wit met prominent het logo van Eurol; de Nederlandse smeermiddelenfabrikant is de hoofdsponsor van het team. "Ik ervaar het als een mooie eer dat Tom en ik net als Fernando in de officiële fabriekskleuren mogen rijden", benadrukt Bernhard ten Brinke.

De Dakar Rally 2020 wordt verreden van 5 tot en met 17 januari in Saudi-Arabië. Na 30 jaar Afrika en 11 jaar Zuid-Amerika zal nu worden gestreden in het Midden-Oosten. In totaal staan in Saudi-Arabië 12 etappes op het programma van in totaal 9000 kilometer, waarbij ook de Rub al-Khali-woestijn uitgebreid zal worden doorkruist. (BJK) 
 

Meer berichten