Renate Grevers en Anita Eeltink houden een infoavond over eetgedrag. Foto: PR
Renate Grevers en Anita Eeltink houden een infoavond over eetgedrag. Foto: PR Foto: null

Informatieavond 'Grip op je eetgedrag'

Algemeen

AALTEN - Op woensdag 6 september organiseren Anita Eeltink (Praktijk EFT-Aalten) en Renate Grevers (Praktijk Gezond Gewicht) opnieuw een gratis informatieavond over het praktische begeleidingstraject 'Grip op je eetgedrag'. Dit individuele basistraject van 8 weken is bedoeld voor mensen die gezonder willen eten, maar steeds vervallen in oude of ongezonde eetgewoonten. Kortom: voor mensen die weer de baas willen worden over eten in plaats van andersom. Belangstellenden zijn om 20.00 uur welkom aan de Akkermateweg 10 te Aalten.

Het begeleidingstraject
Renate Grevers: “De kracht van onze begeleiding zit hem in de praktische begeleiding op het gebied van voeding (en bewegen) in combinatie met het beïnvloeden van de mentale kant van het eetgedrag. Mijn adviezen zijn praktisch en persoonlijk waardoor ze optimaal aansluiten bij de voorkeur van de persoon. Er wordt onder andere gestreefd naar een stabielere bloedsuikerspiegel, waardoor de trek naar zoetigheid bij de meeste mensen veel minder is.”

Anita Eeltink begeleidt de deelnemers op mentaal vlak: “Vaak is er sprake van onderliggende emoties en belemmerende overtuigingen die ongezonde eetgewoonten in stand houden. De technieken die ik gebruik, staan bekend om de snelheid waarmee ze deze ongewenste overtuigingen, zonder lange praatsessies, kunnen ombuigen. Het effect is dat het daarna makkelijker is om van binnenuit gezondere keuzes te maken.” 'Grip op je eetgedrag' is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar en ouder, zonder medisch onderbouwd dieet en die niet lijden aan een vastgestelde eetstoornis. Afhankelijk van de aanvullende zorgverzekering is het mogelijk de kosten voor dit traject (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

Gratis en vrijblijvende informatie-avond
Op woensdag 6 september wordt een gratis informatieavond gehouden om 20.00 uur aan de Akkermateweg 10 te Aalten (deur open om 19.45 uur) Voor meer informatie kan men bellen met Renate Grevers, tel. 06 - 37 44 62 22 of met Anita Eeltink, tel. 06 - 55 90 85 60. Aanmelden voor het programma en/of opgave voor de informatieavond kan telefonisch of via e-mail: info@praktijk-gezondgewicht.nl of via de website www.eft-aalten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant