Afbeelding

Ondernemer in coronatijden? Al aan bijtellingsvriendelijk gedacht?

Achterhoek Auto

Door covid-19 zouden uw inkomsten als zelfstandig ondernemer zomaar onder druk kunnen. Misschien is dit wel het juiste moment om uw (zakelijke) autokosten te verlagen! Kiezen voor bijtellingsvriendelijk rijden is een interessante optie. Achterhoek Auto legt uit hoe het werkt en waar u op moet letten.

In een notendop: bij auto’s vanaf 15 jaar of ouder betaalt u bijtelling over de economische waarde van het voertuig. En dan een percentage van 35%. Kiest u voor zo’n auto met levenservaring dan kunt u vrijwel alle kosten opvoeren als zakelijke kosten.

De ‘youngtimer-regeling’, zoals dit ook wel wordt genoemd, maakt het mogelijk om een luxe en tijdloze Audi, BMW, Mercedes, Saab of Volvo of elk ander merk, te rijden tegen de kosten van zeg, een Citroen C1, Volkswagen Up of Toyota Aygo.

Kaf van koren scheiden
Of dit onderaan de streep ook daadwerkelijk financieel aantrekkelijk is, hangt boven alles af van de kwaliteit van de auto die u aanschaft. Omdat u winkelt voor een relatief oude auto, is het nog meer dan normaal belangrijk om het kaf van het koren te scheiden!

Bent u van plan om een youngtimer aan te schaffen, dan is het heel verstandig om uw autobedrijf in de Achterhoek in te schakelen in de zoektocht naar een betrouwbare auto van 15 jaar of ouder. Ga voor exemplaren met een sluitende onderhoudshistorie, aannemelijke kilometerstand, bovengemiddeld nette staat en recente APK.

Kijk over de grens
Ook als u een fris exemplaar hebt gevonden die de tand des tijds goed heeft doorstaan, is het verstandig om iets meer geld te reserveren voor onderhoud. Net als dat het benzineverbruik in de meeste gevallen hoger ligt dan bij moderne tegenhangers. Daar staat dan weer tegenover dat youngtimers van de premiummerken nog altijd zeer goed rijden.

Niet zelden kunt u nu die Lexus RX 350, Volvo C70 cabrio, BMW E91 325i of Volvo V70 rijden, die u jaren terug al op uw verlanglijstje had staan. Nog een tip: kijk ook eens over de grens, in Duitsland bijvoorbeeld. Uw autobedrijf om de hoek helpt u graag met importeren! (BJK)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant